Vieraskirja

Hei vierailija

Voit jättää viestin vieraskirjaan. Mikäli haluat kommentoida jo julkaistua viestiä, vastaa viestin alla olevan nuolen kautta. Mikäli aloitat uuden keskusteluketjun kirjoita viestisi kommentointilaatikkoon ihan tämän sivun alaosaan. Kiitos viestistäsi.

150 thoughts on “Vieraskirja”

 1. HOX! KAIRALAN suvun viime kesäiseen sukutapaamiseen on toivottu jatkoa kesälle 2019 , siispä tapaaminen järjestetään, eli tapahtuma on Sallassa KAIRALAN KIEVARISSA 20.7.2019 . Laittakaapa sanaa kiertämään. Tapahtumasta tarkempia tietoja myöhemmin.

 2. Tervehdys! Mukava lukea tätä historiaa kun isä -vainaa syntyi kuolajärvellä . Vähän on tietoa minulla suvuista Kivelä ja Siivola. Tuntsan kojamo-kirjasta jotain luin aikanaan . Tämä meidän Siivolan suku alkaa vähetä nykyään. Oiskohan tietoa näiden sukujen juurista. Ainakin Vertti ja Punaupseeri Matti Kivelä kuuluivat sukuun. Siivoloista en tiedä juuri mitään TV: Tuomas Siivola

  1. Siivolan sukunimi on syntynyt Kuusamosta noin 1770-luvulla Sallan Sovajärvelle tulleesta Heikkisen laajasta suvusta. Ensimmäinen Siivola niminen mies oli Hannu Pekka Heikinpoika Lampela joka perusti Siivola No 40 nimisen tilan vanhan Sallan Lampelan kylään noin 1870. Sukunimi oli muuttunut ennen sitä ”matkan varrella” useita kertoja asuinpaikan tai tilan mukaan ollen ensin siis Heikkinen, sitten Sovajärvi ja sitten Ahola, sen jälkeen Lampela ja viimein Siivola. Ei suku mihinkään ole kuihtumassa. Sitä löytyy varsin laajasti paitsi Sallasta myös ja ennen kaikkea muualta Suomesta. Ellei kyse ole jostakin toisesta Siivolan suvusta? Tuomas, jos sinulla on hieman tarkempia tietoja Siivolan esivanhemmista niin voisin tarkistaa. Löytyykö esim. isoisän ja tämän isän nimi ja syntymäaika?

   1. Kiitos tiedoista! Isäni vanhemmat olivat Arvi juhanpoika Siivola ja Vilma Edith Kivelä, kuoleet 50-luvulla. Heidän asuin-talonsa kuolajärvellä kiinnostaisi eli isän syntymätalo. Tarkoitin isäni ja hänen sisarrustensa haaran vähenemistä. On meitä toki vielä muutama ja puolenkymmentä jälkeläistä kasvamassa : ) Tietenki myös Kivelän suku kiinnostaa. Äitini puolelta olen Kostamon kummunkylästä olevia Kivelöitä mutta tästä kuolajärven puolen suvusta vähän tietoa

 3. HOX! Sukutapaamisen ohjelma löytyy kohdasta Kairalan suku. Sukukirjan tietoja kohdasta kirja.

 4. Hei ja kiitos todella mielenkiintoisista sivuista!

  Eksyin tänne sivuistoille, koska kuulin äitini isän äidin olevan kotoisin Sallan Vuorijärven kylästä ja on ollut nimeltään Senja Hoikkala. Täältä sivustoilta joitan Hoikkala nimisiä bongasinkin eräästä koulukuvasta, joka oli juuri tuolta Vuorijärven kylästä. Jos joku osaa kertoa sukulaissuhteista tarkemmin tai mitä tahansa muuta juttuja esim. Senjaan liittyen, niin mielenkiinnolla lukisin. Siskoltani saan kohta myös sukututkimusdokumentteja aiheesta, niin mielenkiintoista katsoa ovatko juuri tuolla Vuorijärven koulun kuvassa olleet Ilma ja Helvi Hoikkala kenties sukua… 🙂

  Kaikkea hyvää sivustoilla kävijöille!

  1. Hei,
   Kaikki Sallan Hoikkalat ovat samaa sukua, lähtöisin vanhan Sallan Vuorikylästä. Tennon metsäsaamelaiseen sukuun kuulunut Olli Ollinpoika Salmijärvi perusti Vuorijärven Hoikkaniemeen Hoikkala nimisen tilan 1850-luvulla ja otti käyttöön Hoikkalan sukunimen. Ollin vaimo, Margareta, oli naapuritalon, Vuorijärvi-Lassilan, vanhin tytär. Heillä oli neljä lasta , joista yksi kuoli lapsena. Äiti Margareta kuoli 30-vuotiaana ja Olli meni myöhemmin uudestaan naimisiin, mutta uudesta liitosta ei enää syntynyt lapsia. Ollin ja Margaretan ainoa poika Juho Erkki eli Erkki oli seuraava isäntä. Senja on hänen tytär. Senjalla on / oli yhdeksän sisarusta. Senja avioitui Kuusamon Liikasenvaaraan Kalle Arvid Ollinpoika Liikasen kanssa saaden kaikkiaan 12 lasta. Toivo Liikanen lienee Sinun ukki. Hoikkalan vastiketila perustettiin sotien jälkeen nyky Sallan Vittikkoon. Erkin pojan (Juho eli Jussi) poika, Valtteri oli isäntänä, mutta hän myi Hoikkalan joskus noin 1980 ulkopuoliselle ja muutti Posiolle. Jussin nuorin tyttö Sirkka (nykyisin Aatsinki) asuu Sallassa ja Valtteri vanhainkodissa Posiolla. Muut Jussin lapset ovat kuolleet.

   1. Niin,
    Helvi Hoikkala oli Erkki Hoikkalan tytär eli Valtterin ja Sirkan sisko. Hän ja Valtteri ja Sirkka ovat Toivo Liikasen serkkuja. Samoin myös Ilma on Toivon serkku.

   2. Isäni tuossa viikonloppuna muisteli, että ois ollu jopa niinki myöhään kuin -95 tms kun ukki (eli Valtteri) ja mummi muuttivat Posiolle.

 5. Hei. Olen tekemässä Sallan Kurvisista tutkimusta.
  Olisiko kenelläkään tietoa seuraavan henkilön puolisosta ja heidän yhteisistä lapsistaan? Pitäisi päästä jälkeläisiin kiinni kirjaa varten. Vinkki, mistä etsiä?
  Maria Valpu Jaakontytär SOVA-KURTTI os. Kurvinen
  s. 16.4.1881 Kuolajärvellä
  vih. Eemil Sova.Kurtti

 6. Luolajärven sivuille sopisi mainiosti myös maininta historiallisesta romaanistani Vienan kuohut, jonka 1895 syntynyt päähenkilö on kotoisin Moukkusvaaran rinteeltä. Muutenkin Kuolajärven kylä on monesti esillä kirjassani.

 7. Hei

  Hyvää uutta vuotta!

  Tässä ihan mielenkiinnosta ihmettelin suomalaisia murressanoja ja eksyin tännekin. Itse olen Etelä-Pohjanmaalta kotoisin, ihan sieltä ytimestä. PaljonJärviseudullakin on tullut oleiltua. Katselin tuota teidän murresanojen listaa ja ainakin puolet on täysin tuttua normaalia arkikieltä lapsuudesta ja moni sana käytössä nykypäivänäkin. Vaikka on arkikieli kyllä on hiukan elänyt EP-llakin jo parissa vuosikymmenessä.

  Suku on asunut samalla kylällä n. 500 vuotta, mutta murteen kanssa tuskin tulisi ongelmia 300-400km pohjoisempana, vaikka lausumisessa voi olla vivahde-eroja. Idässä ja etelässä tulee kyllä eteen haasteita. Kuinkahan kauas pohjoiseen ja koilliseen nuo tutut murresanat ovat levinneet, miten ja mistä? Esim. nästyykistä, hantuukista, rasasta tai huussista puhun edelleen, vaan Itä-Suomessa moni on ihmeissään. Virallisen suomenkielemme mukana elävät monet vahvat murteet ja yhteispohjoismainen saame ovat mahtava, rikas ja mielenkiintoinen asia.

 8. HOX !! Kairalan sukutapaaminen 20.7.2018 Kairalan Kievarissa Vallovaarassa. Katso Ajankohtaista kohta ja Facebookissa löytyy Tapahtumista.

 9. HOX ! Jaakko Kairalan ja Anna Kaisa Lampelan sekä Olli Kairalan ja Saara Maria Kesälahden jälkeläisten sukutapaaminen pidetään 20.7.2018 Kairalan Kievarissa Vallovaarassa . Tietoja Leilalta puh.0400226348

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kuolajärven kylän ja Kuolajärven(Sallan) historiaa