Kairalan suvun sukukirja ”KUHMITSAN SUKUA – Johan Matinpoika KAIRALAN (1769-1827) jälkeläiset”

20.07.2018  julkaistaan sukuteos KUHMITSAN SUKUA – Johan Matinpoika KAIRALAN (1769-1827) jälkeläiset.

Kuhmitsan suku on yksi Kuolajärven (1936 alkaen Salla) alkuperäisistä metsäsaamelaisista suvuista.

Kirja esittelee yksityiskohtaisesti Kuhmitsan suvun neljän vanhimman sukupolven alkuvaiheet tarkkoine lähdeluetteloineen. Lisäksi esitellään Kairalan suvun syntyvaiheet alkuperäispöytäkirjoineen. Kirjassa on myös kuvia, karttoja ja tarinoita suvun jälkeläisten vaiheista sekä tietysti jälkeläisluettelot, joidenkin perheiden osalta aina 2000 luvulle saakka. Jälkeläisluettelot esitetään sekä mies- että naislinjan kautta, joten kirjassa on satoja eri sukunimiä. Tällä hetkellä sukutiedostossa on noin 3000 jälkeläistä ja määrä todennäköisesti vielä kasvaa. Kirjan kirjoittajana on Pekka Lassila.
Jos kuulut sukuun, eli Johan Matinpoika Salmijärven, myöhemmin Kairala, jälkeläisiin ja haluat päivittää oman perheen tai lähisukulaisten tietoja, ota yhteyttä Leila Piisilään, os. Kairala, sähköpostilla: leila.piisila@gmail.com tai Pekka Lassilaan sähköpostilla pekka.lassila@gmail.com

Kirjan lopullinen sivumäärä lienee 200-230 sivua. Kirjan alustava hinta-arvio on noin 38-45 €/kpl. Hintaan vaikuttaa lopullinen sivu- ja painosmäärä. Ennakkotilaus kannattaa ilman muuta tehdä ja sen voi jättää Leila Piisilälle. (teksti Pekka Lassila)

Kuolajärven kylän ja Kuolajärven(Sallan) historiaa