Kairalan suvun sukutapaaminen kesällä 2018

Kairalan suvun sukutapaaminen Kairalan Kievarissa 20.7.2018 toteutui näissä merkeissä:

Kairalan sukutapaamista vietettiin iloisissa merkeissä lähes 30 asteen helteessä. Helteestä huolimatta sukua saapui paikalle runsaasti.

Ilmoittautumisen jälkeen päästiin kahville ja tervehtimään toisiamme. Juontohomma lankesi allekirjoittaneelle ja ohjelmat olivat suvun esittämiä.

Seppo toivotti omasta ja Kairalan Kievarin puolesta tervetulleeksi, jonka jälkeen Elina Jokela lauloi komeasti kauniin ”Kairan kesä” -laulun Veijon Kivelän säestämänä.  Laulun on Veijo itse säveltänyt ja sanoittanut.

Elinan ja Veijon esityksen jälkeen toivotin minäkin vieraat tervetulleeksi ja kerroin olevan kolmekin juhlan aihetta: ensimmäinen sukutapaaminen, sukukirjan julkaisu ja Vallovaaraan tulo 70 vuotta sitten evakosta eli Vallovaaran asutuksesta tulee kuluneeksi tänä vuonna 70 vuotta.

Veera Maria Kristiina esitti laulaen, soittaen kitaraa, huuliharppua ja sansulaa sovittamiaan ja säveltämiään mummonsa Rauni Maria Kairalan runoista tehtyjä koskettavia, herkkiä ja tunteellisia lauluja. Kuultiin ”Metsän ylistys”, ”Laulu kullalleni” ja ”Avaruus”.

Veera Maria Kristiinan mahtavan esityksen jälkeen oli vuorossa sukuun kuuluvan sukututkija Pekka Lassilan kirjoittaman kirjan julkaisu.  Pekka esitteli ja kertoi lähes 300-sivuisesta kirjasta. ”Kuhmitsan sukua – Johan Matinpoika Kairalan jälkeläiset”. Kirjassa on yli 1300 sukutaulua, joissa on yhteensä 3465 Johan Matinpoika Kairalan jälkeläistä aina 10 polvessa.

Pekan esityksen jälkeen kuultiin toinen osa Veera Maria Kristiinan esittämästä musiikista, joka myös oli mummonsa Rauni Maria Kairalan runoista tehty.

Kuultiin laulut: ”Auringontie”, ”Sinä” ja ”Erämaan rauha”.

Seija Karppinen tulkitsi ilmeikkäästi äitinsä Rauni Maria Kairalan runon ”Vallovaaran lavalla”.

Seijan jälkeen Eila Tuohino kertoi Rovalan kuoron perustaneesta pastori Tolsasta. Tolsan vierailut Kuolajärven Kestikievarissa Eilan isän kertoman mukaan.

Sitten olikin vuorossa musiikkia Elinan esittämänä ja Veijon säestämänä laulu ”Isänmaa” sekä Airi Iisakkalan esittämänä Helge Kokkoniemen sanoittama ja Veijo Kivelän säveltämä laulu ”Tyttö tunturin”  ja toiseksi laulu ”Vuorikylä – muistojen kylä” Ossian Hautalan sanoittama ja Veijo Kivelän säveltämä.

Yhteislauluna seurasi ”Salla valssi”. Elinan, Airin ja Eilan toimiessa esilaulajina.

Adea ja Santeri myivät ahkerasti arpoja ja Sisko Piisilän lahjoittaman taulun ”Kuolajärveltä” voitti Soile Selkälä.  Kiitos sinne taivaankotiin Siskolle, Sisko nukkui pois 31.7.2018.

Ennen Kapteeni Kaskelotin esiintymistä kokoonnuimme yhteiskuvaan. Tämän jälkeen aloimmekin jo kokoontua sisätiloihin seurustelemaan ja kyllä siellä olikin asiaa. Iloisia tapaamisia ja puheen sorinaa niin ettei omaa ääntänsä tahtonut kuulla.

Porinointia kesti aikansa ja oli jo vuorossa Kairalan Kievarin maukkaan hirvenlihakäristyksen, perunamuusin kaikkien lisukkeiden ja jälkiruuan aika ja päivän kruunasi täytekakkukahvit.  Päivä jatkui vapaalla seurustelulla ja tutustumisella toisiin ja tietenkin jokainen halukas sai ostaa kirjan mukaansa.

Yhteiskuva poislähtiessä

Leila Piisilä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuolajärven kylän ja Kuolajärven(Sallan) historiaa