”Jäi kotikylä rajan taa” -tapaaminen 21.7.2017 Kairalan Kievarissa

JÄI KOTIKYLÄ RAJAN TAA
Kuolajärven Facebook-ryhmän ja kuolajärviläisten jälkeläisten yhteinen tapaaminen 21.7.2017 klo 12.00 alkaen Kairalan Kievarissa Sallan Vallovaarassa.

Tilaisuus Kairalan kievarissa pidettiin perjantaina kuten sovittiin. Mukavasti oli porukkaa saapunutkin Vallovaaraan viettämään kesäpäivää nauttien hyvästä ohjelmasta ja vielä paremmasta ruuasta. Maukkaan lihakeiton päämestarina oli Arja Sivonen. Juhla alkoi heti puolenpäivän aikaan piletin lunastuksella ja kahvittelulla. Pian olivat kaikki saaneet matkapölyt huuhdottua suistaan torttu ja juustokahveilla. Tarjolla oli myös tavallista nisua ja ässiä kahvin tai teen kastamiseen. Äkkiäkös ne ryystettiin ja oikea ohjelma alkoi. Kaarlo Kantola toimi lupsakkaasti juontajana ja laulu ja soittopuolesta pitivät huolen Raija Ämmälä ja Veijo Kivelä. Kitaransoittajana Heikki.

Kaarlo Kantola juonsi
Kahvittelulla aloitettiin
Luokkahuone oli tupaten täynnä
juhlijoita
lisää juhlijoita
Veijo Kivelä ja Raija Ämmälä
Niko Rytilahti
Ruokatauolla pubin puolella
Sukutietäjä Pekka Lassila


Aluksi Kaarlo käytti avaussanat ja sen jälkeen Raija ja Veijo johdattivat meidät ”Tunturin suojaan”. Laulun jälkeen Kaarlo piti mielenkiintoisen esitelmän muinaisesta Sallan jääjärvestä. Huuli pyöreänä piti ihmetellä luonnon ihmeellisyyttä. Että oikeen järven pohjaa koko kotiseutu. Esitelmän jälkeen Raija lauloi ”Evakon laulun”. Ennen ruokailua kuulimme vielä Rytilahden Nikon hienon esitelmän muinaisista kotasijoista ja muista tutkimuksistaan. Tämän jälkeen pidettiin ruokatauko ja maukas porokeitto kävi kaupaksi.
Ruokailun jälkeen musiikkipuolelta kuultiin juhlan tunnuslaulu ”Jäi kotikylä rajan taa” ja Airin ja Veijon esittämä ”Vuorikylä- muistojen kylä”.
Pekka Lassila kertoi Kuolajärven vanhoista suvuista ja metsälappalaisuudesta.
Lopuksi soitettiin vielä pari laulua. Päivä oli paketissa ja osa jäi vielä muistelemaan keskenään. Kiitokset Kievarin henkilökunnalle!

linkki Kaarlon esitelmään (kuvia klikkaamalla teksti suurenee)

Sallan Jääjärvi – Kaarlo Kantola 2017

linkki Kaarlon esitelmään (kuvia klikkaamalla teksti suurenee)

 

Kuolajärven kylän ja Kuolajärven(Sallan) historiaa