Vieraskirja

Hei vierailija

Voit jättää viestin vieraskirjaan. Mikäli haluat kommentoida jo julkaistua viestiä, vastaa viestin alla olevan nuolen kautta. Mikäli aloitat uuden keskusteluketjun kirjoita viestisi kommentointilaatikkoon ihan tämän sivun alaosaan. Kiitos viestistäsi.

152 thoughts on “Vieraskirja”

 1. Hei! Ystäväni etsii tuntematonta isoisäänsä ja sukulaisiltaan hän on kuullut, että kyseessä olisi Armas Kuusisto, joka on ollut Kuolajärvellä vuonna 1919 ja ehkä pitempäänkin. Olisi ollut töissä jossain kasarmilla tai rajavartiossa tai jossain ”komennushommissa” esim. metsätöissä. Mitähän muita vastaavanlaisia töitä Kuolajärvellä olisi siihen aikaan ollut? Huhu kertoo, että hän oli pitkä komea mies, jolla oli hyvä lauluääni. Ystäväni isoäiti oli nimeltään Johanna Salla, syntynyt v. 1897 ja asui Sallansuussa. Kutsumanimi oli Hanna. Hän ehti olemaan naimisissa v. 1918 Frans Miettusen kanssa, joka kuoli samana vuonna. Hannalle syntyi lapsi, Helvi Rauha o.s. Salla vuonna 1920. Olisiko teillä Kuolajärven historiaa tuntevat ryhmäläiset mitään vinkkiä antaa tähän, että ystäväni pääsisi eteenpäin isoisänsä etsinnässä? Pienimmätkin vinkit otetaan kiitollisuudella vastaan.

  1. Digihakemistosta löytyy Kuolajärven henkikirjat vuosilta 1919 ja 1920, niitä kannattaa, On kemin kihlakunnassa.

 2. Hei taas! Kirjoittelin vieraskirjaan viime vuoden tammikuussa. Nyt olisi tarkempia tietoja antaa sukulaisten etsintään.
  Isäni Matti Laitilan veli Antti Emanuel Laitila s. 28.12.1916 on MH:n tietojen mukaan mennyt naimisiin Seita Kristiina Ahon kanssa. Seita Aho oli syntynyt 25.1.1922 Kuolajärvellä. Heillä oli tytär: Martta Anneli Laitila, synt. v.1943, joka meni naimisiin Sallassa Heikki Olavi Roinisen, s. 7.10.1937, kanssa. MH:n tietojen mukaan Martta on kuollut v. 2012.
  Mahdollisesti myös isän sisar Anna Maria/Anni Kallio o.s. Laitila ja miehensä Simo Kallio ovat asuneet siellä suunnalla. Heillä oli ilmeisesti Veikko-niminen poika. Nämä tiedot on saatu Kemin hautausmaan hautakivestä. Kiven on kuvannut Karjalan Sivistysseuran Kemin alaosasto otsikolla ”Kemin hautausmaille haudattuja Vienan karjalaisia”.
  Olisi todella mukava saada yhteys isän puolen sukulaisiin.
  Jännityksellä odotan, jos joku tunnistaisi. Kiitoksin Kirsti Laitila

  1. Hei! Kiitos mielenkiinnosta sivuja kohtaan. Laitilan suku viittaa Kurtille… Pekka Lassila voisi tietää enemmän. pekka.lassila(miukumauku)gmail.com

  2. Hei!
   Martan ja Heikin lapsia ei taida enään asua Sallassa . Yhden henkilön tiedän, jolta voisit tiedustella. Lähetä sähköpostia
   leila.piisila (miukumauku)gmail.com

  3. Nämä Laitilat tulivat Kurikasta Kuolajärvelle, ei mitään sukuyhteyttä Kurtin Laitiloihin.

 3. Hei

  Olisin kiinnostunut isovanhempiini Väinö Ja Lempi (os. Kantola) Kangasmaihin liittyvistä tiedoista. Lempi on syntynyt 1915 Märkäjärvellä ja Väinö 1911 Kiikassa. Väinö ilmeisesti ajoi taksia ja toimi myymälänhoitajan ja lehtijutun mukaan Sallan VPK:ssa . He siirtyivät myöhemmin Tervolaan ja sieltä Kemiin.

 4. Kairalan sukutapaamista Koronan vuoksi , ei pidetä tänä vuonna, vaan siirretään tapaaminen vuodelle 2021.

  Hyvää kesää kaikille ja pysytään terveenä.

 5. Matti Eemeli Sulasalmen ja Aina Maria Luusuan
  poika Väinö Sulasalmi s 1907
  kuoli 11.3.1944
  onko tietoa , kuolikohän sotapalveluksessa, sotaan liittyvissä avustavissa töissä
  vai kotirintaman palveluksessa. Hänen merikan sukulaiset kyselevät facebook-ryhmissä.

 6. Hei! Kuolajärven saamenpuvusta on keskusteltu, mutta liekö siihen tullut selvyyttä? Isoisäni oli Juho Arvid/Ariel Ulkuniemi elikkä isänisä. Minulla olisi valokuva joka putkahti esiin Tarinoiden Kelujärvi kirjaa kottaissa eli siinä isäni (synt. 1923) on nuorena miehenä savotassa isänsä ”saamenpuku” (umpitakki) päällä ja jalassa paulakengät tai nutukhat. Muistan myös lapsena kotona kuinka isoisän veljellä Matias Ulkuniemellä oli myös kaapissa saamenpuku, jota en koskaan nähnyt hänen päällään ja Matiaksen kuoltua 1960 äitini teki puvusta lapsille vaatteita. Kelujärveläisillä oli muutamia saamenpukuja vielä sodan jälkeen ja jotkut käyttivät niitä esim. kun kylässä järjestettiin historiallisia kulkueita. Kelujärvellähän oli Kuolajärvisten sukujen lisäksi myös Inarin saamen sukuja (Eira/Musta). Voisin lähettää kyseisen kuvan ylläpitäjälle, jos kiinnostaa? Ilmoita minulle sähköpostisi?

 7. Löytyyköhän salmelan suvusta muita kuvia kun enjajoen uittomiesten kuva siinä äitini ukki Ilmari Salmela.

 8. Lisäyksenä eiliseen viestiini:
  Isän syntymäaika oli 15.9.1912 ja Lauri-veljen kutsumanimi oli Lassi.

 9. Kyllä tämä nettimaailma on ihmeellinen!
  Etsin tietoja isäni suvusta: Matti Aleksanteri Laitila s.12.9.1912 Nivalassa. Hänellä oli Lauri- niminen veli. Noin 30 vuotta sitten joku mieshenkilö soitti äidilleni Kelloselästä ja kysyi sukutietoja. Olin puhelimessa, koska äiti ei sairautensa vuoksi enää muistanut asioita. Lauri- veli tuli tällöin mainittua. Tämä henkilö kysyi vielä, onko meillä sukulaisia Hyvinkäällä, mutta siitä en tiedä enempää. Olisin kiitollinen sukuni liittyvistä tiedoista.

 10. Hei! Olisin kiinnostunut Kuolajärven Sallan suvusta. Isoäitini Kaisa Salla on muuttanut pois Kuolajärveltä v.1926. Hänen vanhempiensa nimet ovat Aleksanteri Alfred Salla ja Anna Kreeta Salla. Suvun vaiheista tai missä perhe on asunut ei ole mitään tietoa. Olisin kiitollinen kaikista lisätiedoista:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kuolajärven kylän ja Kuolajärven(Sallan) historiaa