Kuolajärven Mikkolat -sukukokous 17.07.2010

Sallatunturi 17.07.2010 Kuolajärven Mikkolat – sukukokous

Aurinkoisena lauantaina kokoontui Sallatunturin Revontuli-hotelliin sata Kuolajärven Mikkolan sukuun kuuluvaa jäsentä yhteiseen tapaamiseen. Juhlan olivat suunnitelleet ja toteuttaneet Aarno Mikkola, Rauni ja Olli Mikkola sekä Kauko Mikkola. Mukavassa tapahtumassa esiteltiin myös suvun vaakuna, jonka on suunnitellut avioliiton kautta sukuun tullut Martti Mikkolainen.

Vaakunan heraldinen selite:

Hopeaan ja siniseen halkois – nelilohkoisen kilven sekä toisessa että kolmannessa kentässä kaksi pisaraa alakkain ja vuorovärein.
Vertauskuvallisuus: Jakoinen kenttä viittaa suvun moniin tahoihin ja vaiheisiin kilven sydämestä haarautuvin sätein. Hopeakentät on myös viittaus välkehtiviin Kuolajärviin eräänä suvun kantaseuduista. Pisara, yksi vanhimmista vertauskuvista symboloi myös tässä elämänvettä. Vuorovärisinä ne tulkitsevat myös kontrasteja: ilonkyynel menestykseen – surunkyynel menetyksiin, hikipisara ahkeruuteen – veripisara kohtaloihin viitaten. Värit ovat kohteliaisuus Sallan vaakunalle, kilven kolmijakoisuus vertaus samanaikaisiin sukupolviin, värien vuorottelu kiteytys kesään ja kaamokseen.Vaikutelmana voi nähdä tyviössä Sallatunturin ja kilven halkiossa aikaa mittaavan tiimalasin.

Tapahtuman lopuksi keräännyttiin yhteiskuvaan Sallatunturin juurelle:

Kuolajärven kylän ja Kuolajärven(Sallan) historiaa