Vieraskirja

Hei vierailija

Voit jättää viestin vieraskirjaan. Mikäli haluat kommentoida jo julkaistua viestiä, vastaa viestin alla olevan nuolen kautta. Mikäli aloitat uuden keskusteluketjun kirjoita viestisi kommentointilaatikkoon ihan tämän sivun alaosaan. Kiitos viestistäsi.

109 vastausta artikkeliin ”Vieraskirja”

 1. Hei ja kiitos todella mielenkiintoisista sivuista!

  Eksyin tänne sivuistoille, koska kuulin äitini isän äidin olevan kotoisin Sallan Vuorijärven kylästä ja on ollut nimeltään Senja Hoikkala. Täältä sivustoilta joitan Hoikkala nimisiä bongasinkin eräästä koulukuvasta, joka oli juuri tuolta Vuorijärven kylästä. Jos joku osaa kertoa sukulaissuhteista tarkemmin tai mitä tahansa muuta juttuja esim. Senjaan liittyen, niin mielenkiinnolla lukisin. Siskoltani saan kohta myös sukututkimusdokumentteja aiheesta, niin mielenkiintoista katsoa ovatko juuri tuolla Vuorijärven koulun kuvassa olleet Ilma ja Helvi Hoikkala kenties sukua… 🙂

  Kaikkea hyvää sivustoilla kävijöille!

 2. Hei. Olen tekemässä Sallan Kurvisista tutkimusta.
  Olisiko kenelläkään tietoa seuraavan henkilön puolisosta ja heidän yhteisistä lapsistaan? Pitäisi päästä jälkeläisiin kiinni kirjaa varten. Vinkki, mistä etsiä?
  Maria Valpu Jaakontytär SOVA-KURTTI os. Kurvinen
  s. 16.4.1881 Kuolajärvellä
  vih. Eemil Sova.Kurtti

 3. Luolajärven sivuille sopisi mainiosti myös maininta historiallisesta romaanistani Vienan kuohut, jonka 1895 syntynyt päähenkilö on kotoisin Moukkusvaaran rinteeltä. Muutenkin Kuolajärven kylä on monesti esillä kirjassani.

 4. Hei

  Hyvää uutta vuotta!

  Tässä ihan mielenkiinnosta ihmettelin suomalaisia murressanoja ja eksyin tännekin. Itse olen Etelä-Pohjanmaalta kotoisin, ihan sieltä ytimestä. PaljonJärviseudullakin on tullut oleiltua. Katselin tuota teidän murresanojen listaa ja ainakin puolet on täysin tuttua normaalia arkikieltä lapsuudesta ja moni sana käytössä nykypäivänäkin. Vaikka on arkikieli kyllä on hiukan elänyt EP-llakin jo parissa vuosikymmenessä.

  Suku on asunut samalla kylällä n. 500 vuotta, mutta murteen kanssa tuskin tulisi ongelmia 300-400km pohjoisempana, vaikka lausumisessa voi olla vivahde-eroja. Idässä ja etelässä tulee kyllä eteen haasteita. Kuinkahan kauas pohjoiseen ja koilliseen nuo tutut murresanat ovat levinneet, miten ja mistä? Esim. nästyykistä, hantuukista, rasasta tai huussista puhun edelleen, vaan Itä-Suomessa moni on ihmeissään. Virallisen suomenkielemme mukana elävät monet vahvat murteet ja yhteispohjoismainen saame ovat mahtava, rikas ja mielenkiintoinen asia.

 5. HOX !! Kairalan sukutapaaminen 20.7.2018 Kairalan Kievarissa Vallovaarassa. Katso Ajankohtaista kohta ja Facebookissa löytyy Tapahtumista.

 6. HOX ! Jaakko Kairalan ja Anna Kaisa Lampelan sekä Olli Kairalan ja Saara Maria Kesälahden jälkeläisten sukutapaaminen pidetään 20.7.2018 Kairalan Kievarissa Vallovaarassa . Tietoja Leilalta puh.0400226348

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *